Vecka 20

Hej alla Superhjältar och föräldrar! Nu är sommarvärmen här och det märks på eleverna som efter varje rast kommer in högröda med vattenflaskorna i hand. Solskydd av diverse slag kan vara bra att ha med sig till skolan, t.ex en keps eller solkräm. Vi hoppas vädret håller i sig över Årstafestivalen och vår heldagsutflykt som båda äger rum nästa vecka.
Denna vecka har vi jobbat med

• nytt kapitel i matteboken, Mätning.
  • skrivit serier och redigerat dom i Book Creator.
  • påbörjat Harry Potter och Hemligheternas kammare.
  • övat på skiljetecken med hjälp av sms-konversation mellan mig och min far. Barnen fick placera ut punkt, frågetecken och utropstecken på tavlan och sen ge sig på arbetsboken sidor om skiljetecken.

• tittat på The Game om Feelings i engelskan.
  • gjort klar våra forntidsbyar och skrivit klart faktatexten.
  • fått lånekrav från biblioteket på mailen.
  • samlat ihop försenade böcker och lämnat tillbaka dom till biblioteket.

Nästa vecka:

• Årstafestivalen tisdag 23/5. Barnen har obligatorisk närvaro 16:00-19:00. Förstärkt mellanmål kommer att serveras.
  • Utflyktsdag 24/5. Barnen behöver ha med sig en tom matlåda, vattenflaska och gärna en frukt. Tänk på att vi kommer vara ute i solen hela dagen så solskydd är bra att ha med också.
  • Torsdag 25/5 är helgdag och alla barn är lediga.
  • Fredag 26/5 är klämdag och bara fritids är öppet. Glöm ej att maila eller skriva upp om ert barn behöver omsorg den dagen och nästa klämdag som är måndag 5/6.

Trevlig helg från oss!
// Elsa och Tomas