Att vara schysst på nätet

Idag har Osman varit och hälsat på hos oss i klassen. Han jobbar på skolan med de äldre barnen som resurspedagog.

När Osman kom till oss idag pratade han med klassen om hur viktigt det är att vara schysst på nätet, att inte lämna ut sitt telefonnummer till vem som helst och hur man kan få hjälp om man känner sig kränkt av någon på nätet.

Alla barn i klassen fick ett klistermärke till kränkt.se som är en sida från Datainspektionen. Där finns masssvis med bra länkar där man som vuxen eller barn kan få veta mer eller få hjälp. Det finns också tips på hur en själv kan agera schysst på nätet utan att kränka någon.

Vi hade en fin stund tillsammans och barnen fick berätta om sina erfarenheter och passa på att ställa frågor till Osman.

Osman är även med i SVT:s serie Lärlabbet där han pratar om sitt jobb som resurspedagog. Kika gärna in programmet.