Under veckan har barnen:

• Arbetat med algoritmer
  • Haft rättstavning, veckans ord
  • Arbetat med diagram
  • J Övat på stor bokstav och punkt i berättande texter
  • Haft tyst läsning
  • Genomfört nationella prov i svenska

Schysst på nätet och källkritik

Vi har denna vecka pratat om hur vilka sidor på internet som barnen ofta besöker. Instagram, Youtube, Snapchat, Musically och Moviestarplanet är några exempel, där det går att skapa ett konto också skriva och få kommentarer.

Vi har pratat om vikten av att vara schysst på internet (det är ju lika viktigt som i verkligheten). Detta är något som vi kommer att arbeta vidare med.

I hallen finns nu två internetguider uppsatta från Bris där man som vuxen kan få råd och stöd kring barnens vanor på internet. Här finns även länkarna:

Ungas integritet på nätet (Bris):

Motverka nätmobbning (Bris):

Nationella proven

Snart påbörjas arbetet med de nationella proven i svenska och matematik. Proven kommer att ställa krav på god läsförmåga. Därför vill vi uppmuntra till daglig läsning eftersom vi inte kommer ha någon läsläxa i Nyckeln till skatten under en period framöver. Vi har pratat om att det är viktigt att läsa varje dag i klassen, så försök att påminna era barn och hjälp gärna till (om ni har möjlighet) att göra stunden mer givande genom att exempelvis lyssna och samtala kring texten som barnen läser.

Det är extra viktigt att barnen kommer i tid till skolan då vissa nationella prov kommer att genomföras under första lektionspasset!

Ingen ledighet kommer att beviljas under denna period.

Nästa vecka: Nationella proven fortsätter.

Måndag: 08.00-13.00.

Tisdag: 08.00-13.50. Slöjd.

Onsdag: 08.00- 13.30.

Torsdag: 08.00-13.35.

Fredag: 08.00-14.00. Musik. Idrott.

I framtiden: 27/3: Camilla borta på kurs. Roger har klassen. v.11-22: Nationella proven.