Under veckan har barnen:

• Haft idrott
  • Haft slöjd
  • Arbetat med tabeller och diagram
  • Arbetat med att skriva manus och bygga kulisser till mössen
  • Haft rättstavning, veckans ord
  • Arbetat i Nyckeln till skatten arbetsbok
  • Övat på läsförståelse

Lovanmälan för sportlovet finns nu på bloggen, fyll i senast 19/2

Nya morgonrutiner på prov

Under två veckor testar vi en ny rutin på Sörgården, detta på grund av att det har varit mycket barn på morgonkvisten på undervåningen. Från och med vecka 7 kommer en pedagog (Berit, Lena eller Lotta) hämta upp barnen kl.7.45 till övervåningen. Tiden innan skolan börjar sitter barnen i köket och har en lugn stund tillsammans med den pedagog som hämtat upp barnen.

Efter denna period utvärderar vi hur det har fungerat att göra på detta sätt.

Utflyktsdag 15/2

På onsdag den 15 februari kommer hela Sörgården att ge sig iväg på en gemensam Vinterfriluftsdag. Tråkigt nog verkar det inte kunna bli några traditionella vinteraktiviteter som kräver snö och is, men vi kommer att tillbringa dagen utomhus, på 4H-gården ”Björklunds hage” i Bromma och ägna oss åt diverse fysiska aktiviteter. Det kommer också att finnas möjlighet att träffa några av gårdens djur. Skoldagen börjar vanlig tid på morgonen och det är viktigt att alla kommer i tid. Tänk på att ha kläder och skor för en heldag utomhus med lek och rörelse!

Vi tar med oss från skolan vad som behövs för att grilla vår egen hamburgar-lunch, så ingen behöver ta något eget med sig i matsäcksväg. Alla kommer att vara tillbaka på skolan till mellis kl. 14.00.

Nästa vecka:

Måndag: 08.00-13.10. Dans. Teater: Kalle och chokladfabriken kl. 9.00.

Tisdag: 08.00-13.50. Slöjd. Alla hjärtans dag, sångstund i gympasalen.

Onsdag: 08.00- 13.30. Vinterutflykt. Se info ovan.

Torsdag: 08.00-13.35. Läsläxan, kap 19. APT. Föräldraråd

Fredag: 08.00-14.00 Musik. Idrott.

Ha en trevlig helg! 🙂