Några bilder från veckan

Eleverna i 0a och vår klass har verkligen samarbetat bra när de skrivit egna berättelser i åldersblandade smågrupper. I veckan gick vi ner till 0a och varje grupp fick läsa upp sin berättelse för de andra! Vill ni läsa dessa superfina berättelserna så finns de nere på undervåningen hos 0a.

Festivalen blev en härlig kväll och vi tackar alla som hade möjlighet att komma och delta. Från vår klass ställde även några modiga barn upp och uppträdde på stora scenen. Barnen tyckte även att det var kul att testa alla stationer som fann spå skolgården. Sedan kan man ju fundera över hur många bilar det fanns i burken 🙂

På utflykten till Rudan fick barnen vara i sin nya klass och leka lekar ihop! Det blev en härlig stund tillsammans med mycket skratt, sol och lek!

Fortsätt läsa

Under veckan har barnen:

• Haft idrott
  • Haft slöjd
  • Skrivit berättelser tillsammans med 0a
  • Arbetat med vikt
  • Skrivit veckans ord
  • Fortsatt tema Forntiden
  • Varit på utflykt till ”Rudan” med alla treor

Tack alla föräldrar för givande utvecklingssamtal !

Lågstadiesatsningen                                                                                                                     Tobbe kommer nu ha andra uppdrag fram till sommarlovet och vi tackar för den här tiden som han haft lektioner med vår klass.

Sista läsläxan

Nästa vecka är läsläxan. På torsdag ska då boken lämnas tillbaka till skolan igen.

Nästa vecka:

Måndag: 08.00-13.00.

Tisdag: 08.00-13.50. Slöjd.

Onsdag: 09.30- 13.30.Överraskningsutflykt. Barnen ska ta med tom matlåda och bestick till skolan. Vi är åter på skolan senast till mellis kl.14.00

Torsdag: 08.00-13.35. Läsläxan, kap.24. Klassdisco och skoj efter lunch.

Fredag: 08.00-14.00. Musik. Idrott.

I framtiden:

• Lågstadieruset 29/5. Hela lågstadiet springer en snitslad bana nere vid Årstaliden. Bra om barnen har springvänliga skor och kläder denna dag.
  • 31/5 Överraskningsutflykt på hemlig ort. Vi får mat och dryck från skolan.
  • 8/6 Utspark av åk 3 på gröna kullen efter lunch.
  • 9/6 Skolavslutning. Vi träffas i klassrummet kl.08.00 för utdelning av terminsintyg och önskar varandra glad sommar! Kl. 9.00 går vi ut och lyssnar till rektorns tal och sjunger sommarsånger tillsammans. Därefter är det fritids för de barn som är kvar och lunch serveras i klassrummet.

Trevlig helg! Imorgon torsdag (Kristi himmelsfärd) är skolan och fritids stängt. Klämdagen nu på fredag är skolan stängd med fritids öppet. Fritids kommer att vara på Tegelbo.

24/5 Utflykt till Rudan

24/5 Utflyktsdag, barnen börjar skolan kl. 9.30. Alla årskurs 3 klasser kommer åka på en utflykt tillsammans till ”Rudan”! Mat får vi från skolan. Barnen ska ha med tom matlåda och bestick!

Under veckan har barnen:

• Haft idrott
  • Haft slöjd
  • Haft musikJ Arbetat med division
  • Fortsatt tema Forntiden
  • Övat på stor bokstav och punkt i skriven text
  • Skrivit berättelser tillsammans med 0a

Utvecklingssamtal 18/5 och 23/5.

Tider har skickats hem och det sitter även en lapp uppsatt i vår hall Mer information finns att läsa där! Vänligen byt med någon annan på listan om någon tid inte skulle passa. Barnens omdömen hittar ni i skolwebben.

Sista läsläxan

Nästa vecka:

Måndag: 08.00-13.00.

Tisdag: 08.00-13.50. Slöjd. Utvecklingssamtal del 2. Årstafestivalen kl.16-19.

Onsdag: 09.30- 13.30. Sovmorgon för festivalen. Fritids öppet som vanligt på morgonen.

Torsdag: 08.00-13.35. Röd dag. skola+fritids stängt.

Fredag: 08.00-14.00. Klämfredag. Skolan stängd. Fritids öppet för anmälda  barn

I framtiden:

Lite datum att hålla koll på i maj:

• Sörgårdens ”Ovanliga spel” 22/5. Roliga ”OS”lekar som kommer pågå under fritidstid nere vid Årstaliden.
  • Årstaskolans årliga festival 23/5. Obligatorisk närvaro för alla barn fram till kl.19.00. Dagen efter har barnen sovmorgon till kl.9.30. Fritids är öppet som vanligt denna morgon. (Kompensationsledigt från skolan för festivalen får barnen 5/6, fritids öppet för de som behöver.)
  • 24/5 Utflyktsdag, barnen börjar skolan kl. 9.30. Alla årskurs 3 klasser kommer åka på en utflykt tillsammans till ”Rudan”! Mat får vi från skolan. Bra om barnen kan komma senast kl.9.15 om möjlighet finns, då vi vill hinna med en tidig buss.
  • 31/5 Överraskningsutflykt på hemlig ort. Vi får mat och dryck från skolan.

Årstafestivalen 23/5

På tisdag 23/5, alltså nästa vecka, går vår årliga tradition Årstafestivalen av stapeln!

Detta innebär att barnen har obligatorisk närvaro till kl 19. Vi ser gärna att ni vuxna deltar i evenemangets alla festligheter med ert barn men då är det mycket viktigt att ni säger till oss pedagoger så vi vet att barnet är ert ansvar under kvällen. När ni kommer till skolan går ni till gula förrådet utanför Sörgården där det står en pedagog med närvarolistor.

Barnen kommer få ett förstärkt mellanmål under eftermiddagen och varmkorv samt fika finns till försäljning.

Hoppas vi ses!

Mvh pedagogerna på Sörgården